Close
Str. Palisandrului, nr. 14, Sector 1, București

Deficientele in nutrienti ale plumeriei

Deficientele in nutrienti ale plumeriei

Nu toate problemele de care poate suferi un arbust de plumeria sunt cauzate de boli sau daunatori. Uneori, o planta cu aspect nesanatos este afectata de lipsa sau aportul insuficient al unuia dintre nutrientii necesari pentru o buna dezvoltare sau, de ce nu, de un aport excesiv de nutrienti. Deficientele de nutrienti la plumeria se manifesta adesea prin decolorarea sau prin deformarea frunzelor.

In imaginea de mai jos se poate observa cum putem identifica, in functie de aspectul frunzelor, nutrientul care lipseste din hrana plantei.

 

Plumeria are nevoie de un amestec de nutrienti pentru a-si pastra sanatatea. Nutrientii de care este nevoie in cantitati relativ mari se numesc macronutrienti. Acestia sunt: nitrogenul (N), potasiul (K), fosforul (P), calciul, sulful si magneziul.

Nutrientii care sunt si ei necesari, dar in cantitati mult mai mici, includ: boron, cupru, fier, mangan, molibdenum si zinc.

Ingrasamintele se administreaza numai in perioada de crestere (primavara-vara). In sezonul rece, cand planta se afla in repaos vegetal, nu se vor administra suplimente. Mai mult decat atat, in momentul in care planta isi pierde cu desavarsire frunzele, se va opri si udarea cu apa a plumeriei.